Marcel Beerthuizen

Marcel Beerthuizen is oprichter en directeur van bigplans, een bureau dat zich richt op het adviseren en begeleiden van het bedrijfsleven op het terrein van partnership marketing.

De afgelopen jaren is er een enorme toename waar te nemen van allianties tussen merken die elkaar willen versterken. Zo’n partnership biedt de mogelijkheid om op een andere, meer betekenisvolle manier over het merk te vertellen. Het aangaan van allianties is echter niet eenvoudig en vereist zowel bij het kiezen van de juiste partners als bij het exploiteren van dat partnership de nodige kennis en kunde, met name op het gebied van strategie (welke partner/platform past bij mijn merk?), creatie (hoe wordt dat partnership ingevuld?) en executie (hoe haal ik maximaal rendement uit het partnership dat ik ben aangegaan en hoe organiseer ik dat binnen mijn onderneming?)

bigplans staat bedrijven bij in dit uitdagende proces. Het bureau is gespecialiseerd in allianties tussen merken en organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, media en not-for-profits. Het bureau werkt voor een aantal gerenommeerde nationale en internationale opdrachtgevers.

Dit blog bevat columns, interviews, opiniestukken en andere publicaties van Marcel Beerthuizen die de afgelopen decennia zijn verschenen. De artikelen gaan over trends en ontwikkelingen in sponsoring en andere vormen van partnership marketing op het terrein van sport, kunst, cultuur, media en maatschappij.