Presentaties

Marcel Beerthuizen treedt op als dagvoorzitter en interviewer en geeft presentaties en workshops over de kruispunten en kruisverbanden in de werelden van mensen, merken, media en maatschappij. Iedere presentatie is informatief en educatief van opzet en wordt inspirerend en enthousiast gebracht. De presentaties zijn gelardeerd met vele voorbeelden. Presentaties kunnen worden geboekt via marcel@bigplans.nl.

Aan de hand van de specifieke opdracht, wordt de presentatie op maat gemaakt op basis van de wensen van de opdrachtgever. Interactie en discussie maken onderdeel uit van het programma. Iedere presentatie kan desgewenst worden omgezet in een interactieve workshop, eventueel aangevuld met prominente sprekers.

De presentaties duren maximaal 60 minuten (45 minuten presentatie + 15 minuten vragen & antwoorden), maar kunnen qua tijdsduur worden aangepast aan de omstandigheden en doelstellingen van de bijeenkomst. De presentaties kunnen worden gehouden voor business clubs, netwerkorganisaties, ondernemersverenigingen, sport- en andere maatschappelijke organisaties, studentenverenigingen, personeelsbijeenkomsten, op congressen, seminars et cetera.

Marcel Beerthuizen heeft de afgelopen twintig jaar presentaties gegeven op tal van internationale en nationale congressen, seminars en bijeenkomsten. Onderstaand ter illustratie en inspiratie enkele voorbeelden van onderwerpen voor presentaties.

  1. Tactieken voor de moeder van alle marketingoorlogen

Grote evenementen als de Olympische Spelen of een WK/EK Voetbal zijn het moment voor sponsors en adverteerders in te haken op het collectieve gevoel dat er heerst. Het zijn niet alleen hoogtijdagen voor atleten en fans, maar ook voor marketeers. TV-uitzendingen, stadions, kranten en tijdschriften, winkelschappen, internet, social media: ze vormen het slagveld voor de moeder van alle marketingoorlogen. Hoe val je nog op in het enorme commerciële geweld, waarbij iedereen, van multinational tot de bakker op de hoek, zijn betrokkenheid probeert te claimen? In de presentatie gaat Marcel Beerthuizen in op de uitdagingen en succesvolle strategieën voor alle betrokken: voor de multinational en de bakker, maar ook voor de atleet, de betrokken sportbond en de organisator van het sportevenement.

Onderwerpen:
– Het verschil tussen voetbal Oranje en Olympisch Oranje
– Strategische inzichten voor alle betrokken partijen
– De gouden formule voor succesvolle Oranje-activatie
– Voorbeelden van succesvolle cases

  1. Sportsponsoring: zin of onzin?

Het vakgebied sponsoring is enorm in ontwikkeling, maar is er ook concurrentie van andere sectoren. Is het nog wel verstandig te investeren in sportsponsoring? En wat levert dat eigenlijk op? Een presentatie over de ontwikkeling van sportsponsoring in Nederland, de motieven om tot sponsoring over te gaan, voorbeelden van geslaagde en niet-geslaagde cases en de voorwaarden voor succes.

Onderwerpen:
– Sportsponsoring in Nederland
– Waarom sponsoren bedrijven?
– Ontwikkelingen en trends
– Is sportsponsoring de moeite waard?

  1. Maatschappelijke sponsoring en Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Cause Related Marketing, Cross Sector Partnerships… Onze taal wordt ‘verrijkt’ met allerlei termen die aansluiten op een belangrijke ontwikkeling: bedrijven moeten laten zien dat ze midden in de samenleving staan. Dat eisen consumenten. Dat eisen medewerkers. Naast ‘profit’, zijn ‘people’ en ‘planet’ minstens zo belangrijk geworden in het dagelijks functioneren van een onderneming. Not-for-profits en NGO’s zijn door de terugtredende overheid steeds meer aangewezen op samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven. Maar de concurrentie is enorm, want iedereen is op zoek naar geld van derden. Deze presentatie gaat in op deze ontwikkelingen en benoemt de uitdagingen voor de betrokken partijen aan de hand van aansprekende cases.

Onderwerpen:
– Shareholder’s value en MVO: water en vuur?
– Definities en uitdagingen voor het bedrijfsleven en voor NGO’s
– Voorbeelden van geslaagde en mislukte partnerships

  1. Relatiemarketing: hoe kom je tot maximaal rendement?

Een presentatie over de inzet van evenementen in het Customer Relationship Management van bedrijven. Het versterken van de (in)formele relatie met klanten wordt steeds belangrijker. Hoe val je nog op in het enorme aanbod van uitnodigingen waarmee klanten en prospects wekelijks worden benaderd? Wat is de formule om maximaal rendement uit een instrument waarvan de waarde nog steeds onomstreden is? Hoe ga je om met Corporate Governance-regels die steeds vaker een blokkade vormen. Een presentatie met De Meest Gemaakte Fouten en de succesvolle aanpak van relatiemarketing programma’s.

Onderwerpen:
– De principes van relatiemarketing
– De meest gemaakte fouten in corporate hospitality
– Hoe realiseer je meer resultaat?

  1. Ambush Marketing, newsjacking en inhaken: is alles geoorloofd in de strijd om aandacht?

Steeds meer bedrijven haken in op grote evenementen die de aandacht van consumenten hebben zonder een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van dat evenement. In vakjargon heet dat ‘ambush marketing‘. Maar waarom zou een merk een sponsorbedrag betalen als het op eigen wijze kan inspelen op de belangstelling van de consument? Brengt een bedrijf de samenleving daarmee ernstige schade toe, omdat evenementen afhankelijk zijn van sponsors? Wat vinden consumenten er eigenlijk van? Onderkennen zij het verschil tussen sponsors en niet-sponsors? Deze presentatie gaat in op dit interessante onderwerp. Hoe zorg je dat je als niet-officiële sponsor wel opvalt, maar niet aangeklaagd wordt? En hoe voorkom je, als rechtenhouder of sponsor, dat je wordt aangevallen door guerrilla’s?

Onderwerpen:
– Wat is ambush marketing?
– Cases van o.a. Nike, Heineken en Bavaria
– Strategieën voor sponsors
– Strategieën voor ambushers
– Conclusies

  1. Celebrity Marketing

Bekende persoonlijkheden worden door merken veelvuldig ingezet als ambassadeur of als ‘light house’ (vuurtoren). Het doel daarvan is aandacht of publiciteit te verkrijgen of de autoriteit van een merk of product te versterken. Maar het inschakelen van bekende persoonlijkheden vraagt om beleid. Kun je een controversieel wel of niet inzetten in een campagne? De presentatie bevat geslaagde en niet-geslaagde voorbeelden van ‘celebrity endorsements’. Waar moet je op letten als je een bekend persoon inschakelt? En wat zijn de gevaren waarop je moet anticiperen?

Onderwerpen:
– Wat is celebrity marketing?
– Voorbeelden
– Wat doet het voor je merk?
– Do’s and don’ts

  1. Succesvolle sponsorwerving

De concurrentie op de markt van sponsorwerving is moordend. In iedere sector zijn organisaties op zoek naar geld van sponsors. Wat zijn de basisvoorwaarden voor succesvolle sponsorwerving? De presentatie kan zowel voor beginnende als ervaren sponsorwervers worden gegeven.

Onderwerpen:
– 10 Gouden Regels voor sponsorwerving
– Nieuwe technieken met inzet van social media
– De meest gemaakte fouten
– Het belang van creativiteit (met vele voorbeelden)

  1. www.vragenoversponsoring.nl

In 45 minuten komen de 45 meest gestelde vragen over sponsorwerving aan de orde, inclusief de 45 bijbehorende antwoorden. Uiteraard krijgen ook de deelnemers aan de sessie antwoorden op hun specifieke vragen.

  1. Sponsoring en MKB

Sponsoring is niet alleen een interessant medium voor grote ondernemingen. Ook het Midden- en Kleinbedrijf kan baat hebben bij de inzet van sponsoring. Met beleid en creativiteit kunnen verrassende resultaten worden bereikt.

Onderwerpen:
– Wat kan sponsoring voor een (klein) merk betekenen?
– Sponsoring en MKB
– Benchmarks
– Formule voor succes

Voor meer informatie of boekingen: mail naar marcel@bigplans.nl