Over Marcel Beerthuizen

Marcel Beerthuizen is sinds 1 september 2021 directeur van Ziggo Sport, de sportzender die onderdeel is van VodafoneZiggo.

Van 2011 tot en met 2021 was Beerthuizen de oprichter en directeur van bigplans, een adviesbureau op het terrein van partnership marketing en sponsoring, gespecialiseerd in allianties tussen merken en organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, media en not-for-profits.

Van 2009 tot en met 2011 was Marcel directeur van SOS Kinderdorpen. Daarvoor werkte hij voor diverse gerenommeerde reclamebureaus met specialisaties op het terrein van sponsoring, partnership marketing en merkbeleving.

Marcel Beerthuizen was oprichter van de Sectie Sponsoring van het GVR, een koepelorganisatie voor sponsoring in Nederland. Hij is initiator en was acht jaar (1999 – 2007) voorzitter van de Stichting SponsorRing, de organisatie achter de SponsorRingen, de jaarlijkse verkiezing van de beste sponsoringcases in ons land.

Marcel is auteur van de Sportsponsorgids (ISBN 90-5472-001-8), hét standaardwerk op het gebied van sportsponsoring dat bij iedere vereniging en ambitieuze sporter op de plank behoort te staan. Hij heeft het idee en het concept voor het boek ontwikkeld en het geschreven samen met Maarten Westermann.

In september 2014 verscheen bij uitgeverij Adfo Groep Books zijn tweede boek Show Me The Money, een boek vol inspiratie en tips bedoeld voor iedereen die geld zoekt om zijn dromen waar te maken.

In 2001, 2002, 2003, 2004 en 2007 werd Beerthuizen door het vakblad SponsorTribune uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sponsoringindustrie. In 2008 ontving Marcel de Coq d’Honneur van het GVR/Centrum voor Marketingcommunicatie (CMC), als blijk van waardering voor zijn ‘oeuvre’ op het gebied van sponsoring.

Naast zijn werk voor bigplans heeft Beerthuizen een aantal maatschappelijke nevenfuncties. Hij is lid van de Raad van Toezicht van Oerol, het festival op Terschelling en van de Raad van Toezicht van het Amsterdam Dance Event (ADE). Daarnaast is Beerthuizen lid van de Raad van Toezicht van de Maarten van der Weijden Foundation. Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

Marcel was lid van de Raad van Toezicht van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland, de charitatieve organisatie die zich er voor inzet dat alle kinderen in Nederland kunnen sporten of cultuur tot zich kunnen nemen. Beerthuizen was enkele jaren de onafhankelijk voorzitter van Football for Water, een public private partnership tussen o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken, KNVB, Unicef en Simavi. Daarnaast was Beerthuizen lid van de Raad van Toezicht van het Kenniscentrum Sport, het voormalige Nederlandse Instituut voor Sport & Bewegen. Beerthuizen was eveneens lid van de Commissie Evenementen, een orgaan van het samenwerkingsverband ‘De kracht van sportevenementen’ waarin het ministerie van VWS, NOC*NSF, de G5 (de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven) en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) waren verenigd. De Commissie Evenementen werd in het leven geroepen om zwaarwegend advies te geven over plaatsing van evenementen op de topevenementen-kalender. Van 2008 tot en met 2010 was hij namens de VEA lid van de Reclame Code Commissie.

Dit blog bevat columns, interviews, opiniestukken en andere publicaties van Marcel Beerthuizen die de afgelopen decennia zijn verschenen. De artikelen gaan over trends en ontwikkelingen in sponsoring en andere vormen van partnership marketing op het terrein van sport, kunst, cultuur, media en maatschappij.